Forma 1 - Massa ugrott az élre Indiában

A trükkös, látványosan hajlékony első szárnyat tesztelő Ferrari feltűnően gyors volt péntek délután. Massa Vettelt és saját csapattársát, Alonsót előzte meg, a McLaren ezúttal nem villogott.
Meglepetésre Felipe Massa végzett az élen az Indiai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, maga mögé utasítva a Red Bullokat és a McLareneket, valamint saját csapattársát, Fernando Alonsót is.
A csapatok a délelőttivel ellentétben ezúttal már nem teketóriáztak, és azonnal kiküldték az autóikat a bokszból. Együtt csaknem négyezer kilométert tettek meg a másfél óra alatt, így a kezdetben szélsőségesen poros pályán lassan megjelent egy felgumizott, viszonylag tiszta ív. Igaz, ennek ellenére sok volt a kicsúszás, és Pastor Maldonado, aki a kavicságyban végezte, meg is jegyezte, hogy a pálya "minden körben teljesen más".
Massa 18 perccel a leintés előtt futotta meg 1:25.706-os körét, 88 ezredmásodpercet verve Sebastian Vettelre. Fernando Alonso a 3. helyen végzett, és a Ferrari volt az egyetlen csapat, amely mindkét autójával bekerült a bűvös 1:26-os határ alá. A Massa által tesztelt új első vezetőszárny azzal keltett feltűnést, hogy rendkívül hajlékonynak tűnt, terhelés alatt vadul csapkodott, és a széle gyakran még az aszfaltra is leért.
A délelőtti leggyorsabb Lewis Hamilton, aki három rajthelyes büntetést kapott a dupla sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt, ezúttal 4. lett, Jenson Button hátránya pedig már egy másodpercnél is több volt.
Úgy tűnt, az élmezőny mögött a Force India, a Toro Rosso és a Renault harcol egymással, bár az első edzésen jól teljesítő Mercedesek délután egyáltalán nem teljesítettek rövid etapot, úgyhogy Nico Rosberg 19. és Michael Schumacher 21. helye semmit sem árul el. Mindketten három másodperccel lassabbak voltak, mint délelőtt.
Az edzés egyetlen komolyabb balesetét Jérome D'Ambrosio szenvedte el, aki a gyors 10/11-es kanyarkombináció kijáratánál túlságosan a rázókőre sodródott a Virginjével, és az irányítást elveszítve a szemközti falnak csapódott. Az autó hátsó szárnya és jobb hátsó kereke azonnal letört, az edzést emiatt néhány percre meg is kellett szakítani.