Forma 1 - Magyar Nagydíj első szabadedzése

A Hungaroringen lezajlott a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése. A félig esős gyakorláson a mercedeses Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, de a Red Bull és a Ferrari sincs messze. Valtteri Bottas autója elromlott. Az első szabadedzéssel hivatalosan is megkezdődött a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéje a Hungaroringen.
A túlnyomóan borús időben időnként az eső is eleredt, az edzésen egyeseknél az átmeneti esőgumik is felkerültek.
A leggyorsabb a hatszoros hungaroringi győztes Lewis Hamilton lett, de a Red Bull-os Max Verstappen és a ferraris Sebastian Vettel sem volt messze, a két rivális mindössze egy ezredmásodperccel eltérő leggyorsabb kört ment, hátrányuk 165 és 166 ezred volt a Mercedes angoljához képest.
Míg az egyik Merci az élen zárt, a másikat az utolsó helyen rangsorolták, Valtteri Bottas autója ugyanis elromlott, két installációs kör után a csapat úgy döntött, motort cserélnek a W10-esben, így a finn mért idő nélkül tudta le a délelőttöt. A cseréért nem jár büntetés, egy régebbi erőforrást építenek be.
A három élversenyző mögött a másik Red Bullt vezető Pierre Gasly már jelentősebb, fél másodperchez közeli lemaradással lett a 4., a ferraris Charles Leclerc-nek pedig nem sikerült normális, tiszta gyors kört futnia, így még a haasos Kevin Magnussen is megelőzte.
A top10 második felében a renault-s Nico Hülkenberg, a McLaren párosa, valamint az Alfa Romeó-s Kimi Räikkönen sorakozott.
Míg Magnussen igen jól ment az aktuális frissítésekkel szerelt autóval, a szezon eleji konfigurációt tesztelő Grosjean ezúttal küszködött, egyszerre panaszkodott alul- és túlkormányzottságra, pocsék leszorítóerőre.
Többen is hibáztak az edzés során, Verstappen is volt két megpördülése, a Racing Pointnál előbb Lance Stroll, majd később Sergio Perez is megforgott.
Forrás: Vezess.hu