Alonso nyerte a kétszer megszakított edzést

Fernando Alonso Ferari
A Ferrari versenyzője a délelőtti balesete után visszavágó Sebastian Vettelt előzte meg a Kanadai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, amit először Kamui Kobayashi, majd Jérome D'Ambrosio kicsúszása miatt kellett piros zászlóval megszakítani. Lewis Hamilton defeketet kapott.
Fernando Alonso a Kanadai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén megerősítette, hogy a Ferrari Montrealban is éppolyan gyors lesz, mint Monacóban volt, a szokatlan körülmények miatt azonban az élcsapatok többsége még nem villantotta fel igazi formáját. Szombatra és vasárnapra ráadásul esőt ígérnek a meteorológusok.
1:15.107-es körével Alonso úgy vert 0.369 másodpercet az összetettben vezető Sebastian Vettelre, hogy a Red Bull versenyzője a délelőtti balesetével elvesztegetett időt igyekezett bepótolni. Mögötte Felipe Massa végzett a másik Ferrarival, majd a két McLaren következett a listán, míg Mark Webbert még Paul di Resta is megelőzte a Force Indiával.
Ám az edzés végén, amikor szokás szerint megkezdődött volna az alacsony üzemanyagszintes hajrá a szuperlágy gumikon, két megszakítás is közbejött. Először Kamui Kobayashi vétette el a 3/4-es sikánt - a túl nagy bejárati tempó miatt ráfutott a baloldali rázókőre, ami megdobta, és a szemközti falnak repítette az autóját -, majd az újraindítást követő másodpercekben Jérome D'Ambrosio követte el ugyanott, ugyanazt a hibát.
Emiatt több versenyzőnek kétszer is félbe kellett hagynia leggyorsabbnak szánt körét, és a már használt szuperlágy gumikon kellett visszatérnie a pályára. Lewis Hamilton pedig még balhátsó defektet is kapott, ezért a lágy keveréket volt kénytelen használni az utolsó percekben. Eközben a Mercedesek, miután délelőtt biztatóan gyorsnak bizonyultak, egész délután, még a szuperlágy Pirellikkel is csak hosszú etapokat teljesítettek, így a Lotusok is megelőzték őket.
Hét perccel Kobayashi előtt Adrian Sutil is összetörte Force Indiáját a 7-es kanyarból kigyorsítva, emiatt azonban nem kerültek elő a piros zászlók. Pedro de la Rosa, aki a monacói balesetének utóhatásaként délelőtt szédüléssel küszködő Sergio Pérezt helyettesítette, csak az edzés végén tudott először kihajtani a pályára, és a 18. helyig jutott Sauberjével. Legutóbb egyébként februárban vezetett F1-es autót.